Blagoslov Kuće Betanija i posveta oltara u kapeli Presvetoga Srca Isusova

betanija-7770

Neka je hvala, neka je slava Gospodinu Bogu i Ocu nebeskom,  po čijoj se nedokučivoj Providnosti i svetoj volji događa ovaj dan radosti i zahvale za ovo djelo. Neka bude blagoslovljen jer nam je dao otkriti i razumjeti Njegovu volju i slijediti je u pripremanju ovoga djela koje će služiti Njemu na slavu. Nakon 80 godina ovo mjesto ponovno postaje „mala crkvica“, na slavu Presvetoga Srca Isusova! Ponovno će ovdje odzvanjati svete pjesme i dizati se Bogu molitve ljudskih srdaca!    (iz Pozdravnog govora s. M. Amalije Kupčerić)

Božjom dobrotom, Njegovim blagoslovom i vodstvom, dobrom voljom mnogih sestara i dobročinitelja konačno je završena obnova Kuće Betanija, kuće tjelesnoga i duhovnoga zdravlja u klimatsko-lječilišnom podneblju Veloga Lošinja. Kuću resi prekrasna kapela posvećena Presvetom Srcu Isusovu, dana  03. ožujka, 2018. Svečano euharistijsko slavlje posvete oltara i blagoslova kapele predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak uz asistenciju domaćega župnika Tomislava Crnovića i dekana vlč. Roberta Zubovića. S njima su koncelebrirali don Mate Polonijo i vlč. Filip Šabalja iz Maloga Lošinja, vlč. Vlado Mandura vojni kapelan iz Karlovca i vlč. Anđelko Katanec, voditelj Ureda za turiste i migrante Zagrebačke nadbiskupije.  Svečanom događaju, večer prije, prethodila je kratka duhovna priprema: svečano pjevanje Večernjih  hvala Posvete crkve koje su molile sestre sa uzvanicima. Misnom slavlju nazočili su i aktivno sudjelovali predstavnici Gradskog poglavarstva Grada Mali Lošinj, uzvanici, mještani i sestre. Na početku samoga slavlja, provincijalna poglavarica s. M. Amalija Kupčerić pozdravila je preuzvišenog oca biskupa, zahvalivši Bogu za ovaj dan i za Njegovu Providnost koja je do njega dovela. Biskup Petanjak je u propovijedi potaknuo sve prisutne na svjesnije življenje zajedništva koje se ostvaruje poštivanjem svake osobe koja je hram Duha Svetoga, a sestrama osobito poručio da svojim životom i radom produhove otok Lošinj.  Ljepoti misnog slavlja doprinio je i zbor sestara skladnim pjevanjem pod ravnanjem i sviranjem s. Josipe Pavle Jakić. Nakon misnog slavlja uslijedio je domjenak i druženje svih prisutnih, te ručak i zahvale uzvanicima: graditeljima, dobročiniteljima  i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli gradnji i obnovi kapele i Kuće Betanija.

Završavam ovo Izviješće citatom iz molitve posvete oltara:

Neka ovaj oltar, ova kapela bude mjesto velikih otajstava spasenja, da u njoj Božji narod prinosi darove, polaže zavjete, izlijeva molitve i očituje svu svoju vjeru i pobožnost.

Fotografije:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call Now Button